Nicu Popescu: Moldova își evacuează diplomații din Kiev
Full Article 2 minutes read

Nicu Popescu: Moldova își evacuează diplomații din Kiev

Ministrul Afacerilor Externe Nicu Popescu a anunțat în dimineața de 24 februarie că ambasada Republicii Moldova de la Kiev este în proces de evacuare.

În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Totodată, MAEIE a dispus în regim de urgență evacuarea membrilor familiilor și personalului neesențial de la ambasada țării noastre la Kiev și consulatul de la Odesa. Echipa consulară este operațională şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetățenilor aflați pe teritoriul Ucrainei.

Recomandăm în context, verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIExplică, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE.

Liniile de telefon de urgență a misiunilor diplomatice sunt constituite și active în regim de permanență (24/7):Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: [email protected],

Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: [email protected]

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinătate), sau email: [email protected].

Potrivit presei din țara vecină, au fost auzite mai multe explozii la Kiev, Odesa, Kramatorsk și Herson. Președintele Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: