Noi detalii despre tragedia aviatică din Iran. Cine se afla la bordul avionului ucrainean
Full Article 2 minutes read

Noi detalii despre tragedia aviatică din Iran. Cine se afla la bordul avionului ucrainean

Ministrul de Externe al Ucrainei, Vadim Pristaiko, a scris pe pagina sa de Twitter, că la bordul avionului care s-a prăbușit la Teheran erau 82 de cetățeni ai Iranului, 63 de canadieni, 11 ucraineni, 10 suedezi, 4 cetățeni ai Afganistanului, 3 nemți și 3 britanici.

Vicepreședintele companiei „Ukraine International Airlines”, Vladimir Semencenko, a anunțat că la bordul aeronavei erau doar doi pasageri cetățeni ai Ucrainei, informează RBC. În același timp, cei 9 membri ai echipajului erau, de asemenea, ucraineni.

În urma tragediei, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, și-a întrerupt vizita oficială în Oman și s-a întors la Kiev. Acesta a îndemnat la abținere de la speculații lipsite de temei, pe tema cauzelor producerii accidentului aviatic.

Precizăm că autoritățile iraniene au anunțat că avionul ucrainean, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbușit după ce unul dintre motoare a luat foc. Aceștia au negat informațiile potrivit cărora, aeronava a fost lovită de o rachetă balistică, în timpul atacului asupra bazelor miliitare americane din Irak.

„Dacă ar fi fost lovit de o rachetă, avionul ar fi explodat în aer. Cauza prăbușirii este aprinderea unui motor și tentativa nereușită a pilotului de a efectua manevra de aterizare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Drumurilor și Transporturilor din Iran, Qassem Biniaz.

Amintim că aparatul de zbor s-a prăbușit la scurt timp după decolare de la Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran și urma să ajungă la Kiev.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: