Noi detalii în cazul telefonului folosit de Dodon din arest la domiciliu. Iarmaliuc: „A efectuat 700 de apeluri”
Full Article 3 minutes read

Noi detalii în cazul telefonului folosit de Dodon din arest la domiciliu. Iarmaliuc: „A efectuat 700 de apeluri”

Petru Iarmaliuc, procurorul care instrumentează cazul fostului președinte al țării, Igor Dodon, vine cu noi detalii privind telefonul fostului șef de stat, pe care cel din urmă l-ar fi folosit în timp ce se afla în arest la domiciliu. Procurorul spune că, timp de 16 zile, de pe iPhone-ul lui Dodon ar fi fost efectuate sute de apeluri. Iarmaliuc recunoaște că încă nu este clar dacă fostul șef de stat a folosit smartphone-ul pentru a discuta sau nu cu persoane vizate în cauza penală, dar declară că ancheta va stabili acest lucru în scurt timp.

Potrivit lui Iarmaliuc, în perioada 26 mai-10 iunie, curent, de pe smartphone-ul lui Dodon ar fi fost efectuate 700 de apeluri, ar fi fost primite 36 de SMS-uri și ar fi fost inițiate peste 600 de conexiuni la internet. Iarmaliuc declară că încă nu este clar dacă în această perioadă Dodon ar fi discutat sau nu cu persoane implicate în caz, dar spune că ancheta va stabili acest lucru în scurt timp.

„Este deja îmbucurător că de la proces la proces domnul Dodon recunoaște acest lucru. Dacă până acum nu recunoștea că s-a folosit de acest telefon, acum recunoaște că s-a folosit. (…) Dacă se dovedește că el a încălcat interdicția (nr. de comunicare cu alți inculpați din dosar”, atunci vom acționa în conformitate cu articolul 195 din Codul de procedură penală”, a declarat Iarmaliuc.

Procurorul a mai spus că Dodon a predat iPhone-ul unei persoane care se află în străinătate. „Când se întoarce, trebuie să-l interogăm pentru a afla în ce circumstanțe a primit telefonul”, a spus Petru Iarmaliuc.

Amintim că anterior, Iarmaliuc a declarat că Igor Dodon a folosit din 26 mai până la 10 iunie curent un telefon mobil performant de model iPhone 13 Pro Max, în timp ce la ședințele de judecată fostul șef de stat susținea că folosește un telefon simplu cu taste. La scurt timp, potrivit lui Iarmaliuc, telefonul ar fi ajuns la o altă persoană, care s-ar afla în afara țării.

Avocatul lui Dodon, Nicolae Posturusu, a declarat atunci pentru NM că judecătorul nu i-a interzis clientului său să folosească telefonul mobil, menționând că procurorii „investighează trădare de patrie și tot ei caută un telefon”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: