Noi restricții? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău se va întruni în ședință
Full Article 2 minutes read

Noi restricții? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău se va întruni în ședință

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău se va întruni în perioada următoare în ședință. Anunțul a fost făcut, în data de 10 ianuarie, de edilul Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău. Specialiștii de la CESP urmează să vină cu recomandări „pentru a face față noului val COVID-19″, a precizat Ceban.

„Analizăm în municipiu situația epidemiologică și prognozele cu referire la Coronavirus, inclusiv Omicron pe care nu îl poate identifica Ministerul Sănătății. Urmează să convocăm ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și vom asculta sfaturile specialiștilor pentru a întreprinde acțiunile necesare pentru a face față noului val COVID-19″, a spus Ceban.

Tot el a declarat că vor fi întreprinse acțiunile pe etape „pe care le-am putea implementa doar la nivel de municipiu, la central – nu avem cu cine, din păcate. Așteptăm să treacă sărbătorile, poate se schimbă situația și la ei”, a adăugat edilul.

Potrivit lui Ceban, situația curentă necesită intervenții imediate. „Cunoaștem că presiunea cea mai mare, din nou, va veni pe sistemul de sănătate din municipiul Chișinău. Dar Ministerul Sănătății tace, cică nu avem Omicron în Moldova”, a declarat edilul.

În final, primarul a anunțat că în cadrul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii au fost reactivate secții suplimentare COVID, deoarece se înregistrează un număr în creștere a copiilor infectați cu noul coronavirus. „În continuare, punem accentul pe accelerarea procesului de imunizare – ca unica soluție pentru protejarea sănătății”, a conchis edilul.

De menționat că, în prezent, rata de vaccinare în municipiul Chişinău este de peste 44% din numărul populaţiei, iar una din prioritățile municipalității este de a atinge nivelul de cel puțin 70 la sută, până la 1 aprilie 2022.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: