Nosatîi, amuzat de presupusa staționare a avioanelor ucrainene F16 la Aeroportul Mărculești. Reacția ministrului Apărării
Full Article 2 minutes read

Nosatîi, amuzat de presupusa staționare a avioanelor ucrainene F16 la Aeroportul Mărculești. Reacția ministrului Apărării

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a dezmințit informațiile lansate pe rețelele de socializare despre faptul că unele avioane F-16 ale Ucrainei, folosite pentru combaterea invaziei ruse, ar urma să fie păstrate pe aeroportul din Mărculești, Republica Moldova.  Nosatîi a declarat că astfel de narative sunt promovate pentru a discredita Ministerul Apărării.

În ultimele zile, canalele de Telegram anonime de limbă rusă promovează informația potrivit căreia aeroportul din Mărculești va servi pentru păstrarea unor avioane F-16 ale Ucrainei. Mai mult, autorii care răspândesc această informație susțin că ministrul Apărării Anatolie Nosatîi ar fi confirmat-o.

Ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat că aerodromul de la Mărculești ar putea fi folosit pentru staționarea permanentă a avioanelor F-16, care sunt transferate în Ucraina. Partea ucraineană a trimis Ministerului Apărării al Moldovei o cerere de cazare, la care a primit acordul. (…) Ce înseamnă asta? Înseamnă că Moldova se poate expune unui atac cu rachete, pentru că liderii ruși au avertizat deja de mai multe ori că astfel de pași vor da motive pentru un atac pe teritoriul țării care va găzdui avioanele. Conducerea moldovenească înțelege acest lucru, dar nu vrea să țină cont de avertismente – de ce, dacă i se oferă o șansă atât bună de a acuza Moscova de agresiune?”, se arată în mesajele postate pe canalele de Telegram anonime.

În cadrul unor declarații de presă pentru NM din 24 ianuarie, Anatolie Nosatîi a comentat informațiile privind staționarea avioanelor F-16 pe aeroportul din Mărculești. Ministrul le-a calificat drept „falsuri” și a îndemnat cetățenii să se informeze doar din surse credibile.

În ultimele zile mesajele provocatoare care sunt au un context într-adevăr amuzant și sunt doar pentru dezinformarea cetățenilor și discredita instituția de apărare. Vreau să atrag atenția că toate aceste mesaje sunt de caracter dezinformațional. Condamn și dezmint aceste informații false, care nu au nicio bază pentru a fi credibile. Tot aici rog cetățenii să se informeze doar din surse credibile și noi vom veni cu toate mesajele pentru a informa corect opinia publică despre activitatea Ministerului Apărării”, a declarat ministrul Nosatîi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: