Nou examen opțional, din 2025. Certificat de competențe digitale pentru elevii din clasele a 9-a și a 12-a
Full Article 50 second read

Nou examen opțional, din 2025. Certificat de competențe digitale pentru elevii din clasele a 9-a și a 12-a

Elevii claselor a 9-a și a 12-a vor putea susține, opțional, un examen la competențe digitale. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, pe 30 august. Potrivit oficialului, examenul va fi susținut la calculator. Ulterior, absolvenții vor obține un certificat în acest sens. Examenul ar urma să fie introdus începând cu anul viitor. 

În timpul unor declarații de presă, ministrul Educației a anunțat că pentru anul viitor se planifică introducerea unui examen opțional pentru clasa a 9-a și a 12-a la competențe digitale.

„Vrem să mergem într-o direcție nouă și să oferim opțional pentru elevii care își vor dori un examen la competențe digitale, ca să putem să testăm și această dimensiune foarte importantă în secolul XXI. Va fi un examen opțional, susținut la calculator, pentru cei care vor să aibă și acest certificat”, a comunicat Dan Perciun.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: