Noul an le-a adus viroze, traumatisme și intoxicații. Câte intervenții au efectuat ambulanțele din Moldova pe 1 ianuarie?
Full Article 2 minutes read

Noul an le-a adus viroze, traumatisme și intoxicații. Câte intervenții au efectuat ambulanțele din Moldova pe 1 ianuarie?

În perioada 26 decembrie – 1 ianuarie au fost înregistrate 18 414 solicitări ale ambulanței, dintre care 4 095 la copii. Valul de viroze continuă și în 2023 – în prima zi din an au solicitat ambulanța mai mult de o mie de persoane. 

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMUP) declară că în prima zi din 2023 au fost înregistrate 3 033 solicitări ale ambulanței, dintre care 1 071 persoane cu boli respiratorii.

În perioada 26 decembrie – 1 ianuarie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 3 289 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 43 pacienți cu sindrom coronarian acut, urmate de 2129 persoane cu urgențe neurologice, dintre care 231 accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice au constituit 1 156 cazuri, inclusiv la 146 copii.

În aceeași perioadă, serviciul AMUP a fost solicitat pentru 75 pacienți care au suferit în urma accidentelor rutiere.

Totodată, la Serviciul de Urgență au fost înregistrate 84 solicitări pe motivul urgențelor infecțioase și 42 pe motivul intoxicațiilor, inclusiv 20 cu medicamente, 10 cu alcool și 9 – intoxicații cu monoxid și dioxid de carbon.

La fel, se menționează că la instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6 045 pacienți, dintre care 1566 copii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: