Noul an școlar începe luni în peste 1000 de instituții de învățământ din Moldova 
Full Article 2 minutes read

Noul an școlar începe luni în peste 1000 de instituții de învățământ din Moldova 

Din cele 1 201 instituții de învățământ din Republica Moldova, 1 059 încep noul an de studii pe 2 septembrie. Altele 108 au dat start studiilor pe data de 1 septembrie. Datele au fost comunicate de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării. 

Potrivit Ministerului Educației, fiecare a zecea școală a început anul de studii duminică, pe 1 septembrie. În raionul Strășeni, 60 la sută dintre instituțiile de învățământ (15 din 25) clopoțelul a anunțat începutul anului școlar pe data de 1 septembrie. Această decizie a fost adoptată și în cazul a 30 la sută dintre școlile din Ialoveni, 35% – dintre școlile din Dondușeni, 35% dintre școlile din Florești și 31% din școlile din raionul Dubăsari.

În același timp, în unele raioane toate școlile au decis să dea startul noului an de studii în ziua de luni, 2 septembrie. Este vorba despre Telenești, Ocnița, Criuleni, Șoldănești, Cahul, Soroca.

Prima lecție din acest an de studii are genericul „Împreună pentru pace” și este obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private. Pentru organizarea și desfășurarea lecției tematice, diriginților le-au fost recomandate resurse didactice, adaptate la vârsta elevilor. Materialele au fost dezvoltate cu suportul Consiliului Europei.

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară prin care instituțiile de învățământ, urmare a hotărârii Consiliului profesoral, au fost în drept să decidă ora și data desfășurării festivității dedicate începutului noului an de studii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: