Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a vizitat Kievul. Ce a discutat cu Volodimir Zelensky
Full Article 2 minutes read

Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a vizitat Kievul. Ce a discutat cu Volodimir Zelensky

Noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a vizitat Ucraina. Așa cum a declarat Rutte într-o conferință de presă comună cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aceasta este a cincea sa vizită în Ucraina de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei. La rândul său, Zelenski a spus că NATO poate doborî dronele și rachetele în Ucraina, la fel cum o face în Orientul Mijlociu.

„Acum sunt pentru a cincea oară în Ucraina de când a început atacul pe scară largă al Rusiei în februarie 2022. Împreună am vizitat Odesa, am vizitat Harkov și, desigur, am avut multe întâlniri aici, la Kiev. Dar aceasta este prima mea vizită ca secretar general al NATO și a fost important pentru mine să vin în Ucraina la începutul mandatului meu. Pentru a transmite clar vouă, poporului ucrainean și tuturor celor care ne urmăresc, că NATO susține Ucraina. (…) Ucraina este mai aproape de NATO ca niciodată. Și va continua să meargă pe acest drum până când va deveni membru al Alianței noastre. Aștept cu nerăbdare ziua aceea. Domnule președinte, dragă Volodimir, NATO susține Ucraina. Pentru securitatea dumneavoastră și pentru a noastră”, a spus Rutte.

Potrivit „Ukrainska Pravda”, Zelenski, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, a exprimat speranța că țările Alianței vor schimba poziția cu privire la protecția spațiului aerian al Ucrainei.

„Am discutat astăzi despre nevoile Ucrainei în domeniul apărării aeriene și despre colaborarea cu vecinii. Vedem, în special, cum în Orientul Mijlociu se reușește protejarea vieților oamenilor datorită unității aliaților. Doar doborârea rachetelor iraniene nu se deosebește de doborârea rachetelor rusești, de doborârea „Shahid-urilor” iraniene, care unesc regimurile ruse și iraniene.”

Secretarul general al NATO, răspunzând aceleași întrebări, a evitat să ofere un răspuns detaliat cu privire la posibilitatea de a doborî rachetele rusești deasupra Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: