„Nu cred că Moldova a avut atâția prieteni”. Ministrul de Externe al României, la Chișinău (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Nu cred că Moldova a avut atâția prieteni”. Ministrul de Externe al României, la Chișinău (VIDEO)

Ministra Afacerilor Externe de la București, Luminița Odobescu, a declarat că România vrea să susțină în continuare parcursul european al Republicii Moldova, precum și dezvoltarea sa economică. Oficiala a menționat că se doresc a fi implementate proiecte de interconectivitate energetică, în domeniile digatal și al transportului. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă înainte de Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova, care are loc la Chișinău. 

Moldova nu este singură. Nu cred că Moldova a avut atâția prieteni. Și reuniunea de astăzi este o dovadă în acest sens. Dorim să sprijinim în continuare Republica Moldova în parcursul său european, pentru dezvoltarea economică, cu proiecte de interconectivitate în sectorul energetic, digital, al transportului. România a fost și va fi mereu alături de Republica Moldova. Vom discuta astăzi proiecte concrete împreună cu colegii mei, partenerii europeni. Știm cu toții că trecem printr-o situație dificilă cu războiul dus de Rusia în Ucraina, cu atacurile hibride ale Rusiei împotriva Republicii Moldova, împotriva cetățenilor din Republica Moldova, dar este important să lucrăm împreună. Și ceea ce facem astăzi este un exemplu în acest sens: să combatem dezinformarea, să combatem atacurile hibride ale Rusiei”, a declarat Luminița Odobescu.

Precizăm că Conferința Ministerială a Platformei de Parteneriat pentru Republica Moldova are loc pe 17 septembrie, la Palatul Republicii din Chișinău. Evenimentul reunește delegații din 65 de țări partenere și organizații internaționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: