„Nu este vorba despre cabluri care atârnau”. Primăria capitalei, primele ipoteze privind decesul unui copil într-un parc din capitală
Full Article 2 minutes read

„Nu este vorba despre cabluri care atârnau”. Primăria capitalei, primele ipoteze privind decesul unui copil într-un parc din capitală

Primăria Chișinău a declarat pentru NewsMaker că în cazul incidentului tragic din sectorul Botanica al capitalei, soldat cu decesul unui copil, nu este vorba despre cabluri care atârnau. Instituția a spus că așteaptă rezultatele anchetei organelor de drept. Între timp, responsabilii din cadrul Primăriei s-au întrunit într-o ședință. „Ținând cont că am avut temperaturi înalte de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar putea fi situație în legătură cu acest fapt”, au comunicat reprezentanții Primăriei, adăugând că în acest sens „s-au luat măsuri imediate de securizare”. 

Contactați de NewsMaker pentru un comentariu cu privire la incidentul din ajun din sectorul Botanica, reprezentanții Primăriei Chișinău au declarat: „Așteptăm rezultatul anchetei, organelor de drept. Este un caz foarte tragic. Seara toți colegii și responsabilii s-au întrunit în ședință”.

Autoritățile locale au mai spus că „nu este vorba despre cabluri care atârnau”.

„Ținând cont că am avut temperaturi înalte de peste 40 de grade mai multe zile la rând, specialiștii spun că ar putea fi situație în legătură cu acest fapt. S-au luat măsuri imediate de securizare. Rugăm să nu fie făcută politică pe cazuri tragice care pot să se întâmple”, au adăugat reprezentanții Primăriei.

În după-amiaza zilei de 18 iulie, doi copii – o fetiță de 11 ani și un băiețel de 6 ani s-au electrocutat în timp ce se jucau în parcul „Sarmizegetusa” din sectorul Botanica al Chișinăului. Minorii au fost transportați la spital. La scurt timp, fetița a decedat. Poliția a declarat că minorii ar fi atins fire care au produs un scurtcircuit. Oamenii legii declarau că pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele. Detalii AICI.

NewsMaker a solicitat mai multe detalii cu privire la caz de la poliție și informații despre starea minorului de la spital. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: