„Nu folosim toate spațiile”. Teleradio-Moldova plătește în timpul iernii 30 de mii de euro pe lună pentru întreținerea Casei Radio
Full Article 2 minutes read

„Nu folosim toate spațiile”. Teleradio-Moldova plătește în timpul iernii 30 de mii de euro pe lună pentru întreținerea Casei Radio

Compania „Teleradio-Moldova” achită pentru întreținerea Casei Radio 30 de mii de euro lunar, pe timp de iarnă. Drept urmare, o mare parte din bugetul instituției este cheltuit pe spații, care pe alocuri, nu sunt folosite. Informația a fost prezentată Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare de directorul general al companiei, Vlad Țurcanu, la jumătate de an de la preluarea acestei funcții.

Țurcanu a afirmat că în prezent în această clădire activează mai puțin de 300 de angajați, iar suprafața totală constituie 11 mii m2.

„O mare parte din bugetul pe care îl primim de la Parlament merge către întreținerea unor astfel de spații. La Radiodifuziune în lunile de iarnă, noi plătim 30 mii euro pe lună pentru întreținerea acestor spații și nu le folosim toate”, a spus șeful de la Teleradio-Moldova.

În acest context, el a vorbit despre posibilitatea ca această clădire să fie privatizată sau să fie oferită statului.

„Este o prioritate să părăsim Casa Radio, să o vindem, să o înstrăinăm, sau să o dam statului pentru ca să optimizăm spațiile, lucru care trebuia făcut cu cel puțin două decenii în urmă, atunci când era clar că nu mai era nevoie de 2-3 mii oameni la o televiziune publică în condițiile în care există atâtea entități media private, care suplinesc nevoia de informații pe care o are societate”, a mai spus Țurcanu.

De asemenea, el a comunicat că în ultimele luni se discută cu diverse entități, inclusiv din afara instituției, despre renovarea spațiilor existente sau construirea unei clădiri noi. O decizie finală în acest sens nu a fost luată.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: