„Nu ne dăm cumpărați de „reveransuri””. Grosu a anunțat ce se va întâmpla cu televiziunea publică
Full Article 2 minutes read

„Nu ne dăm cumpărați de „reveransuri””. Grosu a anunțat ce se va întâmpla cu televiziunea publică

Noua guvernare nu va permite ca televiziunea națională să fie obedientă față de conducerea țării și va insista ca aceasta să fie cu adevărat publică. Mai mult, ar urma să fie inițiată o evaluare profesională și a Consiliului Audiovizualului. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului Igor Grosu, în cadrul ediției din 17 august a emisiunii Cotidianul LIVE.

Întrebat dacă noua guvernare urmează să facă schimbări și la televiziunea publică, președintele Parlamentului a răspuns afirmativ. Igor Grosu s-a arătat mirat de faptul cum a fost întâmpinat la televiziunea națională după ce a preluat funcția de speaker.

„În virtutea funcției de președinte al Parlamentului, am fost invitat la televiziune și la radiou. Domn’le, am fost întâmpinat chiar de la poartă. Am mai fost la televiziunea națională și știam cărările, cum să ajung la studioul cutare. Mai întrebam de portar: unde e studioul cutare? Îmi spunea: mergeți încolo și faceți la dreapta. Dar acum cu alaiul deodată. Nici nu m-am așteptat, nu înțelegeam cine mă întâmpină. Noi nu ne dăm cumpărați de aceste „reveransuri””, a declarat Grosu.

Igor Grosu a menționat că, în prezent, televiziunea națională nu ar lucra în interes public, așa cum ar trebui.

„Și acolo va trebui să ajungem, pentru că televizunea națională, compania nu este publică, nu lucrează în interes public, a fost obedientă regimurilor. Nu o să le permitem să fie obedienți. Nu pentru asta i-am criticat până acum. Vom transforma televiziunea publică în una cu adecvărat publică”, a declarat Igor Grosu.

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Grosu a mai spus că și membrii Consiliului Audiovizualului vor fi supuși unei evaluări profesionale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: