„Nu participăm la show-uri politice”. Stoianoglo a explicat de ce nu se va prezenta la audierile din parlament
Full Article 2 minutes read

„Nu participăm la show-uri politice”. Stoianoglo a explicat de ce nu se va prezenta la audierile din parlament

Procurorul general Alexandr Stoianoglo susține că nu se va prezenta la audierile din plenul parlamentului, pentru că nu vrea să participe la „show-uri politice”. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă din 1 decembrie, în cadrul căreia șeful PG a prezentat raportul de activitate pentru un an.

Stoianoglo a precizat că în cadrul legislativului există o comisie specializată căreia instituția pe care o reprezintă îi transmite periodic informația privind desfășurarea anchetei în dosarul care vizează jaful din sistemul bancar.

„Noi periodic prezentăm în parlament informațiile privind investigarea „furtului miliardului”. Acum 6 luni am fost audiați în cadrul Comisiei de securitate, care a apreciat pozitiv activitatea Procuraturii pe investigarea „furtului miliardului”. Pe de altă parte, nu vrem să participăm la show-uri politice ale unor forțe politice în cadrul parlamentului. Noi suntem cooperanți și gata să prezentăm orice informație bazată pe lege. Mai mult ca atât, nu există o bază legală pentru asta”, a declarat Stoianoglo.

***

Deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a solicitat în cadrul ședinței din 26 noiembrie a parlamentului ca procurorul general Alexandr Stoianoglo să prezinte un raport privind ancheta din dosarul jafului din sistemul bancar. Slusari a atras atenția că știe că procurorul general nu este obligat să dea curs invitației.

Inițiativa a fost susținută de către majoritatea deputaților. Speakerul parlamentului Zinaida Grecianîi a propus ca raportul să fie audiat în cadrul unei ședințe a legislativului de săptămâna viitoare.

În aceeași zi, Procuratura Generală a publicat un comunicat de presă și a menționat că intenționează să finalizeze investigația privind jaful din sistemul bancar și să prezinte societății rezultatele în cel mai scurt timp.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: