„Nu știm cum vom supraviețui”. Un bancher rus vizat de sancțiuni se plânge că nu își poate plăti șoferul
Full Article 2 minutes read

„Nu știm cum vom supraviețui”. Un bancher rus vizat de sancțiuni se plânge că nu își poate plăti șoferul

Încă un miliardar rus, fostul președinte al Consiliului de directori ai Afla-Bank, Petr Aven s-a plâns într-un interviu pentru Financial Times că nu știe cum să trăiască mai departe, după ce a fost inclus în lista persoanelor sancționate în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia. 

Voi putea să angajez un om de serviciu sau șofer? Eu nu conduc mașina… Poate va conduce fiica mea vitregă. Nu știm cum să supraviețuim”, a declarat miliardarul rus pentru Financial Times.

Omul de afaceri, în vârstă de 67 de ani, locuiește împreună cu soția și fiica de 8 ani în centrul Londrei. Potrivit FT, pe lângă apartamentul situat în cartierul select din St. James, acesta deține o casă „plină cu obiecte de artă”, în suburbia orașului.

În prezent, Aven ocupă locul 30 în ratingul celor mai bogați oameni ai Rusiei, potrivit Forbes. Averea sa este estimată la circa 5,3 miliarde de dolari. După ce a fost inclus în lista celor vizați de sancțiuni, toate conturile și activele sale din Marea Britanie și UE au fost înghețate.

Afacerea noastră este distrusă în totalitate. Tot ce am construit timp de 30 de ani acum este distrus. Și trebuie cumva de început o viață nouă”, a menționat Aven. Miliardarul a adăugat că nu este sigur că va reuși să achite facturile de bază sau serviciile unui avocat.

Potrivit FT, în decurs de 20 de zile, bancherul ar putea fi expulzat din Marea Britanie. În pofida faptului că deține un pașaport leton și viză în SUA, acesta susține că ar vrea să rămână anume în Regatul Unit.

Dacă voi pleca din Marea Britanie, nu voi mai avea niciodată ocazia să mă întorc”, a spus Aven.

Din cauza sancțiunilor, atât Petr Aven, cât și miliardarul Mihail Fridman au părăsit consiliul de directori ai Alfa-bank.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: