„Nu sunt interesat”. Ceban a decis că nu va candida la alegerile prezidențiale
Full Article 2 minutes read

„Nu sunt interesat”. Ceban a decis că nu va candida la alegerile prezidențiale

Primarul de Chișinău și liderul Mișcării Alternative Naționale (MAN), Ion Ceban, a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. Politicianul a declarat că nu este „interesat” să participe la actualul scrutin pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Precizările au fost făcute în cadrul unui briefing de presă din 27 mai.

Voi rămâne să-mi exercit mandatul de primar general al municipiului Chișinău. Am spus de fiecare dată, și asta declar și astăzi: nu sunt interesat de a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova, în toamna acestui an. Deoarece oamenii mi-au încredințat votul lor la Chișinău, iar eu nu pot să-i dezamăgesc pe chișinăuieni”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, Ceban a menționat că partidul său va candida la alegerile parlamentare din 2025. „Partidul MAN, format din cei mai buni profesioniști, se pregătește de alegerile parlamentare din anul viitor pentru a reprezenta cât mai pe larg cetățenii Republicii Moldova, fie că sunt acasă sau peste hotare, și interesele acestor cetățeni”, a comunicat acesta.

Precizăm că, anterior, Ion Ceban a declarat că ia în calcul posibilitatea de a candida la funcția de șef al statului, însă nu a luat o decizie finală.

Printre persoanele care au anunțat deja oficial că vor candida se numără:

– Maia Sandu (actuala președintă a țării)
– Tudor Ulianovschi (ex-ministru de externe în guvernul Filip)
– Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de interne)

***

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie. Concomitent, se va desfășura și un referendum, în cadrul căruia cetățenii Republicii Moldova vor fi întrebați dacă susțin aderarea țării la Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: