„Nu sunt motive de panică”. Cod portocaliu, instituit în Republica Moldova în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus
Full Article 1 minutes read

„Nu sunt motive de panică”. Cod portocaliu, instituit în Republica Moldova în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus

În Republica Moldova a fost instituit cod portocaliu în legătura cu răspândirea noului tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu în cadrul ședinței Comisie naționale extraordinare de sănătate publică.

„Se determină riscul înalt pentru populația Republicii Moldova cu privire la importul și răspândirea infecției COVID-19, se constată gradul de alertă cod portocaliu la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19”, a declarat Dumbrăveanu.

„Rugăm persoanele să se informeze de pe canalele oficiale, să acționăm organizat, liniștit, să nu ascundem cazurile, să nu panicăm. Este un caz de import. Nu avem cazuri locale”, a mai menționat ministra Sănătății.

„Nu sunt motive de panică”, a spus premierul Ion Chicu. „Totul este efectuat în strictă conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății”.

Menționăm că ieri, 7 martie în Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, care a revenit din Italia.

Amintim că pe 24 februarie, Ministerul Sănătății a instituit cod galben în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: