Nu toți consilierii Platformei DA din CMC au fost excluși. Liviu Vovc: „Mai sunt doi care se conduc de valorile partidului”
Full Article 2 minutes read

Nu toți consilierii Platformei DA din CMC au fost excluși. Liviu Vovc: „Mai sunt doi care se conduc de valorile partidului”

Doi dintre consilierii municipali aleși pe lista Platformei Demnitate și Adevăr (DA) rămân în formațiune și se disociază de colegii care au votat, alături de consilierii socialiști, Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) care prevăd noi construcții locative și calificate drept ilegale de către Guvern. Anunțul a fost făcut, pe 21 decembrie, de către ex-deputatul Liviu Vovc, membru al Platformei DA.

În debutul ședinței din 21 decembrie, consiliera municipală Aliona Doroș a anunțat că rămâne în Platforma DA și se disociază de votul controversat al foștilor colegi.

Eu am fost și sunt parte a Platformei DA și a fracțiunii. Nu am plecat din fracțiune, dar m-am disociat de mai multe decizii care au fost votate și m-am exprimat în ultimele câteva luni separat de fracțiune. Astăzi este cazul să îmi declar plecarea din fracțiunea Platforma DA din CMC și declar că rămân în Partidul Platforma DA. Vreau să clarific cum am votat: în cadrul ședinței publice se vede că am votat contra acestei decizii privind PUZ-urile”, a declarat Doroș

Membrul Platformei DA Liviu Vovc a dat citire unei declarații privind retragerea sprijinului politic al Platformei DA pentru consilierii care nu mai împărtășesc valorile formațiunii. De asemenea, reprezentantul formațiunii i-a îndemnat să își depună mandatele și să nu mai utilizeze denumirea partidului.

„În CMC mai sunt doi consilieri care au venit pe lista Platformei DA: Cristina Jitari și Aliona Doroș, care se conduc în continuare de valorile partidului, nu votează proiecte dubioase și construcții supraetajate în Chișinău”, a conchis Vovc.

Amintim că Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Printre cei excluși din Platforma DA se numără și fondatorul formațiunii, consilierul municipal Andrei Năstase. Acesta nu a participat la ședințele CMC din 20 și 21 decembrie și nu a comentat deocamdată anunțul președintelui partidului, Dinu Plîngău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: