(VIDEO) Plîngău: Nu este un secret că lipsa rezultatelor Platformei DA în ultimele scrutine era legată în special de Andrei Năstase
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Plîngău: Nu este un secret că lipsa rezultatelor Platformei DA în ultimele scrutine era legată în special de Andrei Năstase

Și fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), președintele fracțiunii formațiunii din Consiliul Municipal Chișinău, (CMC) Andrei Năstase, a rămas fără sprijinul politic al partidului. Precizarea a fost făcută de către liderul Platformei DA Dinu Plîngău, într-o adresare video publicată în seara de 20 decembrie. Acesta a precizat că decizia a fost luată aproape în unanimitate, cu o singură abținere. Andrei Năstase nu a comentat deocamdată cele întâmplate.

Plîngău a menționat că în interiorul Platformei DA a existat o confruntare între noua și vechea conducere, care s-a amplificat după criticile sale aduse votului privind înstrăinarea terenului din fața magazinului „UNIC” din capitală.

Nu este un secret pentru nimeni că majoritatea acuzațiilor sau lipsei rezultatelor în ultimele scrutine electorale erau în special legate de fostul lider de partid, Andrei Năstase. Am trecut printr-un proces extrem de complicat pe interiorul partidului, prin care s-au opus anumiți oameni din interior la schimbările absolut normale”, a menționat Plîngău.

Liderul Platformei DA a menționat că Biroul Politic Național al formațiunii a decis retragerea sprijinului politic inclusiv pentru fondatorul acesteia, Andrei Năstase.

Partidul se disociază de consilierii municipali, de declarațiile și voturile lor. Le solicităm să își depună mandatele de consilieri. În legătură cu acuzațiile care se aduc despre corupție și înțelegeri dubioase, solicităm CNA și Procuraturii Anticorupție să pornească urmărirea penală. (…) A fost retras sprijinul politic întregii fracțiuni – toți consilierii Platformei DA, inclusiv Andrei Năstase, care este și președintele fracțiunii și omul cel mai responsabil de activitatea noastră în CMC”, a spus Plîngău.

Dinu Plîngău a precizat că rămâne la discreția foștilor săi colegi dacă își vor depune mandatele de consilieri municipali.

 

Amintim că Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: