Numărul deceselor în urma cutremurului din Haiti a ajuns la 1300
Full Article 2 minutes read

Numărul deceselor în urma cutremurului din Haiti a ajuns la 1300

Cel puțin 1297 de persoane au murit în urma seismului cu magnitudinea de 7,2, care a lovit statul Haiti pe 15 august. Salvatorii încearcă cu disperare să scoată supraviețuitorii de sub ruine.

În urma cutremurului s-au prăbușit case, biserici și școli. Unele spitale sunt depășite de numărul de pacienți. Circa 5700 de persoane au fost rănite, informează BBC pe 16 august.

Tragedia s-a produs pe fundalul unei crize provocate de asasinarea președintelui țării, care s-a produs luna trecută.

Partea de sud-vest a statului a fost cel mai grav afectată, în special împreujurimile orașului Les Cayes.

Comunitatea internațională a promis că va acorda ajutoare. Președintele SUA Joe Biden a autorizat „acțiuni imediate” prin USAID. Organizația Națiunilor Unite a precizat că va susține operațiunea de salvare. Republica Dominicană s-a oferit să livreze alimente și echipamente medicale, iar Cuba va mobiliza peste 250 de medici.

Primele estimări arată că circa 1500 de case au fost distruse în totalitate, iar 3 000 sunt avariate în orașul Les Cayes.

***

Haiti este o țară insulară din America Centrală, în Marea Caraibilor, cu o populație de 11 mln. 59% dintre locuitorii țării trăiesc la limita sărăciei, potrivit BBC. Un cutremur puternic care s-a produs în 2010 în Haiti a luat viața a peste 200 de mii de oameni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: