Numărul persoanelor rănite în atacul terorist din regiunea Moscova a ajuns la 551
Full Article 2 minutes read

Numărul persoanelor rănite în atacul terorist din regiunea Moscova a ajuns la 551

Numărul persoanelor rănite în atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall din Rusia a crescut dramatic: de la 382 la 551. Informația a fost confirmată de departamentul Ministerului pentru Situații de Urgență din regiunea Moscova, scrie Meduza.

Până pe 30 martie, ora 06:00, 695 de persoane (inclusiv 15 copii) au avut de suferit din cauza atacului, dintre care 144 au murit (inclusiv 5 copii)”, au comunicat reprezentanții departamentului Ministerului pentru Situații de Urgență din regiunea Moscova.

Serviciile medicale au precizat pentru presa rusă că majoritatea răniților au fost trimiși la tratament ambulatoriu.

***

Atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul asupra oamenilor prezenți. În după-amiaza zilei de 23 martie, autoritățile ruse au anunțat despre reținerea a 11 persoane, inclusiv a patru autori direcți ai atacului terorist. Pe 28 martie, a mai fost reținută o persoană. Opt oameni, printre care cei patru care ar fi deschis focul, au fost plasate în arest preventiv pentru două luni.

Precizăm că, în timp ce gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, autoritățile ruse, printre care și președintele Vladimir Putin, sugerează că Ucraina ar sta în spatele acestuia.

Ucraina, care de mai bine de doi ani se confruntă cu invazia rusă, a negat faptul că ar avea vreo legătură cu atentatul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: