O agenție de turism din Chișinău, delapidată de 433 500 lei de propriul angajat. Suspectul este cercetat penal
Full Article 1 minutes read

O agenție de turism din Chișinău, delapidată de 433 500 lei de propriul angajat. Suspectul este cercetat penal

Angajatul unei agenții de turism din Chișinău este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de delapidare a bugetului companiei pentru care lucra în circumstanțe agravante și fals în documente. Acesta a provocat agenției de turism un prejudiciu de 433 500 de lei. 

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, persoana cercetată, în perioada în care era angajată ca operator de vânzări la o agenție de turism din municipiul Chișinău, ar fi falsificat mai multe extrase bancare legate de confirmarea plăților primite de la persoane fizice și juridice. Ulterior, agenția de turism ar fi efectuat diverse achitări fără a cunoaşte că de fapt banii achitaţi de turişti nu au ajuns în contul companiei, fiind însuşiţi de către bănuit. Astfel, agenția de turism ar fi fost delapidată de mijloace financiare în mărime de 433 500 de lei.

Ofițerii CNA, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, a efectuat, în dimineața de 23 august, percheziții la domiciliul și mijlocul de transport al suspectului. Au fost ridicate acte „relevante” pentru cauza penală.

Persoana urmează a fi cercetată în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: