O bijuterie a Maiei Sandu, placată cu aur, a fost vândută cu 20 500 lei la o licitație
Full Article 2 minutes read

O bijuterie a Maiei Sandu, placată cu aur, a fost vândută cu 20 500 lei la o licitație

Bijuteria președintei Maia Sandu, scoasă la licitație la un eveniment caritabil din Chișinău, a fost vândută cu 20 500 lei. Prețul de pornire a fost 6 000 lei. În total, la eveniment s-au adunat 70 800 de lei. Banii vor fi direcționați în susținerea femeilor afectate de violența domestică. Acestea vor fi implicate în activități pentru a ajunge, într-un final, independente financiar. 

Pe 4 aprilie, la Palatul Republicii a avut loc un eveniment caritabil în susținerea femeilor afectate de violența domestică. Evenimentul, aflat la a doua ediție, a fost organizat de Centrul de Drept al Femeilor.

În timpul evenimentului de colectare de fonduri, invitații au avut posibilitatea să participe la o licitație caritabilă și să achiziționeze obiecte oferite inclusiv de președinta Republicii Moldova Maia Sandu. În urma licitației a fost adunată suma de 70 800 de lei.

Bijuteria Maiei Sandu, pusă în vânzare, a fost vândută la licitație cu 20 500 lei. Prețul de pornire a fost 6 000 lei.

Banii din vânzarea biletelor, a licitației caritabile și donațiile invitaților vor fi direcționați pentru femeile care participă la Programul de dezvoltare personală conceput de Centrul de Drept al Femeilor în colaborare cu psihoterapeuți și mentori în orientare vocațională și pe abilitarea economică a beneficiarelor. Programul are drept scop să formeze abilități și competențe necesare femeilor pentru a porni pe calea autonomiei și independenței financiare. Anul trecut, 15 beneficiare au parcurs versiunea pilot a Programului. Timp de o lună participantele au fost implicate în exerciții și activități de cunoaștere de sine și relaționare armonioasă, în gestionarea stresului și setarea obiectivelor, dezvoltarea unor deprinderi de bază în soluționarea conflictelor și a comunicării asertive”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Amintim, președinta Maia Sandu a donat o bijuterie pentru ca aceasta să fie vândută, la licitație, în timpul eveniment caritabil din Chișinău în susținerea femeilor afectate de violența domestică. Este vorba de o broșă din argint, placată cu aur și împodobită cu smalț și perle. Bijuteria i-a fost dăruită Maiei Sandu de președinta Republicii Elene, în timpul unei vizite în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: