(FOTO) O bijuterie a Maiei Sandu va fi vândută la un eveniment caritabil din Chișinău: este din argint, acoperită cu aur și perle
Full Article 3 minutes read

(FOTO) O bijuterie a Maiei Sandu va fi vândută la un eveniment caritabil din Chișinău: este din argint, acoperită cu aur și perle

Președinta Maia Sandu a donat o bijuterie pentru ca aceasta să fie vândută, la licitație, în timpul unui eveniment caritabil din Chișinău în susținerea femeilor afectate de violența domestică. Este vorba de o broșă din argint, placată cu aur și împodobită cu smalț și perle. Bijuteria i-a fost dăruită Maiei Sandu de președinta Republicii Elene, în timpul unei vizite în Republica Moldova. Banii colectați la evenimentul caritabil vor fi direcționați spre susținerea victimelor violenței domestice și dezvoltarea abilităților acestora ca să devină autonome și să-și dobândească independența financiară. 

Joi, 4 aprilie – începând cu ora 18:30, la Palatul Republicii va avea loc evenimentul „TransFORMARE”. Organizatorii își propun să colecteze bani pentru femeile supraviețuitoare ale violenței domestice și a violenței de gen, pentru ca acestea să devină independente financiar. Evenimentul este organizat de Centrul de Drept al Femeilor.

La eveniment, doritorii vor putea să participe la o licitație caritabilă și vor putea achiziționa obiectele oferite de Casa Cristea, Nicoleta Vacaru Art, Stela Moldovanu, Les Perles, dar și președinta Republicii Moldova Maia Sandu.

Banii colectați din vânzarea biletelor, a licitației caritabile și donațiile invitaților și participanților vor fi direcționați spre femeile care participă la Programul de dezvoltare personală și abilitare economică conceput de Centrul de Drept al Femeilor. Inițiativa își propune să dezvolte abilitățile și competențele necesare pentru ca femeile să devină autonome și să-și dobândească independența financiară”, au comunicat reprezentanții Centrului.

Președinta Maia Sandu a donat o broșă pentru a fi vândută la licitație. Bijuteria este din argint, placată cu aur și împodobită cu smalț și perle.

Suntem profund onorate și recunoscătoare de gestul Președintei de a oferi un obiect atât de special pentru licitația caritabilă din cadrul evenimentului Transformare. Este o bijuterie clasică, ce amintește forma unei coroane, simbol al puterii și al eleganței, al tradiției și al prosperității. Broșa este de argint, placată cu aur, împodobită cu smalț și perle și a fost dăruită de Katerina Sakellaropoulou, președinta Republicii Elene, în contextul unei vizite oficiale la Chișinău în 2023. Este un accesoriu versatil si creativ, care adaugă personalitate oricărei ținute”, au menționat reprezentanții Centrului.

Bijuteria donată de șefa statului are dimensiunea 4.5 x 2.5 cm și este o „reproducere fidelă a unui detaliu dintr-o pereche de cercei din secolul XVII, specific bijuteriilor din regiunea Dodecanez, Grecia”.

(FOTO) O bijuterie a Maiei Sandu va fi vândută la un eveniment caritabil din Chișinău: este din argint, acoperită cu aur și perle

Centrul de Drept al Femeilor este o organizație non-guvernamentală, înființată în 2009 de un grup de femei-juriste din Republica Moldova. Oferă gratuit servicii de consiliere juridică, reprezentare în instanță, asistență psihologică, socială și abilitare economică pentru femeile afectate de violența și copiii lor. Anul trecut, la Centrul de Drept al Femeilor s-au adresat 1 230 de femei afectate de violența în familie. Dintre acestea, 861 sunt financiar dependente de agresor, ceea ce le determină să suporte ani de-a rândul violența sau să se întoarcă la agresor, au precizat reprezentanții Centrului.

NewsMaker este partener media a evenimentului „TransFORMARE”. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: