O delegație a Radei Supreme din Ucraina, în vizită la Chișinău: a mulțumit pentru ajutorul oferit concetățenilor lor
Full Article 2 minutes read

O delegație a Radei Supreme din Ucraina, în vizită la Chișinău: a mulțumit pentru ajutorul oferit concetățenilor lor

O delegație a Radei Supreme din Ucraina se află într-o o vizită în Republica Moldova. Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, Oazu Nantoi, împreună cu alți deputați ai Parlamentului moldovenesc, s-au întâlnit cu membrii delegației, condusă de Mihailo Raduțkii, care se află în vizită la Chișinău. Membrii delegației ucrainene au transmis autorităților și poporului Republicii Moldova cuvinte de recunoștință pentru eforturile de ajutorare a concetățenilor lor.

Subiectul principal al discuțiilor a fost gestionarea situației legate de persoanele refugiate din Ucraina în Republica Moldova, în contextul războiului din țara vecină.

„Deputații ucraineni au fost informați despre acțiunile întreprinse de țara noastră pentru a ajuta oamenii din Ucraina care fug din calea războiului, inclusiv cazare, asistență medicală, încadrarea în câmpul muncii, integrarea copiilor în sistemul educațional”, comunică reprezentanții Parlamentului Republicii Moldova.

Membrii delegației ucrainene au transmis autorităților și poporului Republicii Moldova cuvinte de recunoștință profundă pentru eforturile de ajutorare a concetățenilor lor – comunică sursa. „Aceștia au menționat că țara noastră din prima zi a războiului a întins o mână de ajutor refugiaților, iar importanța acestui gest sincer este imposibil de supraestimat”, se arată într-un comunicat al Parlamentului moldovenesc.

Autoritățile spun că a fost discutat un spectru larg de chestiuni ce țin de securitatea regională, posibilele scenarii de evoluție a situației în ambele state, precum și problema contracarării ”fake news” și asigurării securității informaționale.

Amintim că președintele Parlamentului Igor Grosu împreună cu deputatul PAS și președintele Comisiei permanente securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp se află într-o vizită de lucru la Kiev. Anunțul a fost făcut de Carp, pe 4 mai.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: