O echipă de medici din capitală a consultat copilul de 4 ani, aflat în comă la Florești
Full Article 2 minutes read

O echipă de medici din capitală a consultat copilul de 4 ani, aflat în comă la Florești

O echipă de medici din cadrul Institutului Mamei și Copilului (IMC) din Chișinău s-a deplasat pe 18 februarie la Florești, pentru a consulta copilul de 4 ani care este în comă de o săptămână, după ce, potrivit părinților, i-ar fi fost administrate două injecții pentru scăderea febrei. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că starea minorului rămâne prea gravă pentru ca acesta să fie transportat în altă instituție medicală. Deocamdată nu a fost inițiată nicio anchetă cu privire la acest caz.

Medicii de la IMC nu au putut decât să ofere colegilor de la Spitalul raional Florești decât o a doua opinie cu privire la tratamentul micuțului. Acesta rămâne în comă.

O echipă de la IMC s-a deplasat la Spitalul Raional Florești. Pacientul a fost consultat. Din păcate, starea este foarte gravă, ceea ce nu a permis transferul la Chișinău. Medicii au ajustat în comun tratamentul”, a precizat reprezentanta Ministerului Sănătății, Elena Mudrîi.

Aceasta nu ne-a putut oferi detalii despre medicamentele care i-ar fi fost administrate micuțului de către medicii de la ambulanță și nici despre motivele pentru care starea sa s-a înrăutățit atât de sever. La întrebarea NM despre o posibilă anchetă internă cu privire la acest caz, Elena Mudrîi a precizat că deocamdată nu a fost inițiată.

Reporterii NM au luat legătura și cu medicul-șef din Florești, Ludmila Capcelea. Aceasta a precizat că starea micuțului este „extrem de gravă”, iar medicii se consultă zilnic cu colegii din Chișinău. Lucrătorul medical a refuzat să ofere detalii despre diagnostic, întrucât informația are caracter personal.

Potrivit deputatei Elena Bodnarenco, care a făcut public acest caz, copilul este din satul Gura Camencii. Săptămâna trecută, el a fost transportat la spital cu febră. După ce i-ar fi fost administrate două injecții, micuțul ar fi intrat în comă. Din spusele părinților, până acum băiețelul nu a avut probleme de sănătate. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a reacționat la apelul lansat pe Facebook. Șefa de la Sănătate a anunțat că o echipă de medici din capitală va porni vineri dimineața la Florești.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: