O femeie – omorâtă în bătaie și machiată pentru a-i acoperi rănile. Soțul ei, găsit vinovat și condamnat la închisoare 
Full Article 2 minutes read

O femeie – omorâtă în bătaie și machiată pentru a-i acoperi rănile. Soțul ei, găsit vinovat și condamnat la închisoare 

Un bărbat de 63 de ani din raionul Ialoveni, acuzat că și-a omorât soția, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile. Acesta ar fi aplicat mai multe lovituri victimei iar leziunile au dus la decesul femeii. Ulterior, pentru a ascunde urmele infracțiunii, el ar fi îmbrăcat corpul neînsuflețit în haine curate, a acoperit leziunile de pe fața femeii cu machiaj, după care a apelat la 112 anunțând că și-a găsit soția decedată. Informația a fost comunicată pe 19 iulie de Procuratura Generală a Republicii Moldova. 

Procuratura Generală a anunțat că un bărbat de 63 de ani, învinuit de omor intenționat asupra unui membru de familie, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit instituției, în luna decembrie 2023, inculpatul i-a aplicat multiple lovituri soției sale peste diferite părți ale corpului cu obiecte contondente, care provoacă contuzii fără a tăia sau a sângera. Cazul a avut loc la domiciliul acestora. Iar leziunile au dus la decesul victimei.

„Pentru a ascunde urmele infracțiunii, inculpatul a îmbrăcat corpul neînsuflețit în haine curate, hainele murdare de sânge le-a pus în mașina de spălat, a acoperit leziunile de pe fața femeii cu machiaj, după care, la data de 28 decembrie 2023, a apelat serviciul de urgență 112, comunicând că și-a găsit soția decedată”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Raportul de expertiză judiciară medico-legală a arătat că moartea victimei a survenit cu 3-4 zile înainte de efectuarea autopsiei.

„În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: