„O invităm pe doamna Sandu aici”. Deputații PSRM și „ȘOR” nu vor merge la președinție pentru consultări
Full Article 3 minutes read

„O invităm pe doamna Sandu aici”. Deputații PSRM și „ȘOR” nu vor merge la președinție pentru consultări

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) și cea a Partidului „ȘOR” au cerut președintei țării Maia Sandu să amâne consultările din 26 martie cu președinta țării Maia Sandu, din cauza că deputații trebuie să particpe la ședința parlamentului. Deputa Partidului „ȘOR” Marina Tauber a propus ca șefa statului să vină în parlament.

La începutul ședinței parlamentului din 26 martie, liderul fracțiunii PSRM Corneliu Furculiță a luat cuvântul și i-a cerut președintei țării să amâne data consultărilor.

„Fracțiunea socialiștilor la 15:30 este invitată la consultări la președinție. Țin să aduc la cunoștința doamnei președinte că astăzi sunt lucrările parlamentului. Este ședință ordinară, avem o agendă care va dura mult peste ora 15:30, de aceea solicităm președinției ca să numească altă dată a consultărilor”, a declarat Furculiță.

Cu un mesaj similar a venit și deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber: „Astăzi Platforma „Pentru Moldova” și fracțiunea Partidului „ȘOR” au fost invitați la ora 13:00 la consultările cu doamna președinte. Ordinea de zi este plină de întrebări care au fost deja amânate de câteva ori, dar cetățenii așteaptă ca noi să lucrăm asupra acțiunilor concrete. Având în vedere că ieri ne-am confirmat sprijinul pentru candidatul nostru la funcția de prim-ministru, credem că aceste consultări pot să fie de prisos și amânate pentru altă dată, când nu este zi de lucru pentru deputați”.

Totodată, deputata Tauber a sugerat ca președinta țării să vină în parlament, dacă este nevoie de consultări.

„Putem să facem așa o propunere și să o invităm pe doamna Sandu aici, dacă mai este nevoie de consultări. Anunțăm că la ora 13:00 noi nu vom fi gata să mergem la aceste consultări. dacă vor fi organizate în altă zi sau în alte circumstanțe, noi, ca de obicei, vom accepta această invitație”, a precizat Tauber.

Mai devreme, în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 26 martie, liderul PSRM Igor Dodon și-a exprimat îndoiala că fracțiunile parlamentare vor veni la consultări.

„Nu știu de ce Maia Sandu este sigură că vor veni fracțiunile, pentru că astăzi este ședința parlamentului și din câte am vorbit cu colegii din parlament, sunt foarte multe subiecte, 20-30 pe ordine de zi, și vedem dacă reușesc să lase ședința parlamentului”, a declarat Dodon.

Dodon a reiterat că PSRM pledează împotriva dizolvării parlamentului.

„Poziția noastră la aceste consultări de ieri, astăzi, săptămâna viitoare, este foarte clară: noi considerăm că nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea parlamentului. Există majoritate parlamentară care este gata să învestească un guvern și nu poate fi dizolvat parlamentul”, a declarat socialistul.

****

Amintim că președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări, în vederea dizvolvării parlamentului.

Anunțul a fost făcut de administrația prezidențială, după ce parlamentul a eșuat pe 25 martie să învestească un nou guvern. Deputații din majoritatea parlamentară, ai PSRM și Platformei „Pentru Moldova”, au boicotat ședința, iar premierul desemnat Igor Grosu nu a fost lăsat să-și prezinte echipa și programul de guvernare.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: