O jurnalistă a Radio Europa Liberă din Kiev a murit în propria casă, în urma atacului cu rachete 
Full Article 2 minutes read

O jurnalistă a Radio Europa Liberă din Kiev a murit în propria casă, în urma atacului cu rachete 

Singura persoană care a murit în urma atacului din Kiev din data de 28 aprilie a fost jurnalista Radio Europa Liberă din Ucraina Vera Ghirici. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții instituției unde activa jurnalista. 

Atacul cu rachete asupra capitalei ucrainene a fost efectuat în timp ce secretarul general al ONU Antonio Guterres se afla la Kiev. Președintele Vladimir Zelenski a declarat că Rusia a bombardat orașul imediat după încheierea negocierilor sale cu oficialul ONU.

Autoritățile din Kiev au declarat că rachetele au ajuns atât în instalațiile militare, cât și într-un bloc de apartamente, care parțial s-a prăbușit.

La fel, se anunța despre 10 persoane rănite, cât despre decese nu au existat informații. „Cadavrul jurnalistei a fost găsit în dimineața zilei de 29 aprilie sub dărâmăturile clădirii în care jurnalista locuia”, comunică reprezentanții instituției unde activa jurnalista.

Jurnalista Vera Ghirici a început să lucreze la Radio Europa Liberă din Kiev din 1 februarie 2018. Înainte de aceasta, ea a lucrat la principalele canale TV ucrainene.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: