„O mie jumate ajunge?”. CNA a bătut la ușa arhitectului-șef din Căușeni după ce ar fi luat mită (AUDIO)
Full Article 2 minutes read

„O mie jumate ajunge?”. CNA a bătut la ușa arhitectului-șef din Căușeni după ce ar fi luat mită (AUDIO)

Arhitectul-șef al raionului Căușeni este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că ar fi pretins și primit mită de la mai mulți locuitori ai raionului pentru eliberarea actelor permisive. Precizările au fost făcute de CNA într-un comunicat. 

Potrivit CNA, în perioada mai – iulie, arhitectul-șef al raionului Căușeni, ar fi pretins și primit de la locuitorii raionului, mijloace bănești ce nu i se cuvin – între 200 și 1 500 de lei – pentru îndeplinirea/grăbirea îndeplinirii unor acțiuni în exercitarea funcției, manifestate prin eliberarea actelor permisive de demolare, edificare, proiectare, a bunurilor imobile, amplasate în raza teritoriului deservit.

În dimineața de 5 august, ofițerii CNA și procurorii au descins cu percheziții în biroul de serviciu al bănuitului. De la fața locului au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Funcționarul este cercetat în stare de libertate.

Între timp, CNA a publicat și o înregistrare audio din dosarul penal cu fragmente de discuție în care arhitectul-șef ar primi mită.

– Cât sunt dator?
– Cât o să fie – atâta, davai.
– Cât o să fie!?
– Hai mai iute!
– Cât trebuie? Spuneți! Nu vă rușinați!?
– Eu nu spun nimic, davai, așteaptă oamenii.
– O mie jumate ajunge?
– Ajunge”, se menționează în discuție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: