O minoră transsexuală a fost bătută de colegii de școală: „Au fugărit-o, au dat-o jos, au mers peste ea și s-au urinat”
Full Article 2 minutes read

O minoră transsexuală a fost bătută de colegii de școală: „Au fugărit-o, au dat-o jos, au mers peste ea și s-au urinat”

O adolescentă de 16 ani din Moldova a fost bătută și umilită de către colegii de liceu, pe motiv că este *transsexuală. După cele întâmplate, mama acesteia a decis să o retragă de la școală, iar în prezent aceasta și-a întrerupt studiile. Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat și va investiga cazul.

Cazul a fost făcut public de către Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M și moderatoare TV.

Am vorbit cu mama unei adolescente trans de 16 ani. Mi-a povestit prin ce umilințe a trecut copilul ei la liceu. Colegii de clasă au fugărit-o, după ce au ajuns-o, au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit s-au urinat peste corpul ei. Fata a leșinat de la șocul prin care a trecut, iar când și-a revenit, nu ținea minte cine erau acei colegi. Școala a spus că nu poate depista vinovații și, de fapt, ea singură este vinovată, pentru că arată așa cum arată și cel mai bine ar fi să-și ia documentele din liceu”, a relatat Frolov.

Potrivit activistei GENDERDOC-M, mama copilei a decis să o retragă de la liceu și nu vrea să ofere detalii despre instituția de învățământ, pentru a-și proteja copilul. Contactată de NM, Angelica Frolov a precizat că minora momentan nu învață în altă instituție de învățământ.

La circa o oră de la publicarea informației pe Facebook, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că s-a autosesizat.

În legătură cu acest caz, vă informăm că Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în regim de urgență și deja au fost dispuse spre examinare toate circumstanțele cazului. Precizăm că toate acțiunile vor fi realizate cu păstrarea anonimatului, pentru a nu fi afectată sub nici o formă victima”, se arată în comunicat.

*O persoană transsexuală femeie sau bărbat este nefericită în sinea ei pentru că aceasta se naște cu sentimentul că aparține celuilat sex, și doresc să funcționeze ca membrii sexului opus. De asemenea, transsexualul are sentimentul că s-a născut într-un alt corp, că natura a greșit. Spre deosebire de transgenderi, persoanele transsexuale se caracterizează prin dorința să își facă schimbare de sex. (definiție preluată de pe redacția.ro)

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: