O nouă ședință în dosarul „kuliok”, amânată. Igor Dodon ar avea simptome de Covid-19
Full Article 2 minutes read

O nouă ședință în dosarul „kuliok”, amânată. Igor Dodon ar avea simptome de Covid-19

O nouă ședință de judecată, în doasarul denumit generic „Kuliok” , în care este vizat ex-președintele Igor Dodon, a fost amânată. Apărarea a cerut amânarea, pe motiv că fostul președinte ar avea simpotome de Covid-19, transmite TV8.

Contactat de NM, avocatul lui Igor Dodon Nicolae Posturasu, a menționat că nu poate confirma informația, întrucât la rândul său este în concediu medical.

De cealaltă parte, procurorul pe caz, Petru Iarmaliuc, admite că cererea de amânare a ședinței ar putea fi o metodă de tergiversare.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă să observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amânare, inclusiv data precedentă, din motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat acesta.

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a dispus amânarea ședinței pentru data de 10 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: