O pacientă infectată cu coronavirus a fugit din spital, după care s-a întors și a cerut de mâncare
Full Article 2 minutes read

O pacientă infectată cu coronavirus a fugit din spital, după care s-a întors și a cerut de mâncare

O pacientă infectată cu coronavirus, care era internată la Spitalul Sf. Arhanghel Mihail din capitală, a fugit din instituție. Aceasta s-a întors, însă, peste câteva ore. În pofida faptului că a revenit în spital, ea riscă o amendă de până la 25 de mii de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalul Sf. Arhanghel Mihail din capitală, Olga Struhgțacaia, femeia a recurs la acest gest pentru că ar fi fost nemulțumită de condițiile din spital.

„Asta chiar dacă noi avem condiții bune, iar paturile sunt amplasate la o distanță destul de mare unul de altul. Ea se indigna că a fost internată într-o încăpere cu încă patru persoane”, a precizat purtătoarea de cuvânt a instituției.

Aceasta a mai spus că femeia a părăsit instituția la ora 11:00. Pacienta a ieșit prin secția unde sunt aduși pacienții, iar la ieșire a spus că a fost externată. Medicii au anunțat poliția despre cele întâmplate iar femeia a fost căutată timp de câteva ore. După ora 14:00 ea s-a întors în spital și a cerut de mâncare.

Femeia este originară din Ceadîr-Lunga.

Ofițerul de presă al poliției capitalei, Natalia Stati a precizat pentru NM că pacienta riscă o amendă de la 22,5 până la 25 de mii de lei, în pofida faptului că s-a întors în spital.

Precizăm că nu este primul caz când pacienții infectați cu coronavirus din Republica Moldova fug din spital. Pe 28 martie, un bărbat testat pozitiv a fugit din Spitalul Republican. El a fost găsit de poliție peste câteva ore și adus înapoi.

Anterior, pe 12 martie, o femeie care a ajuns la Unitatea Primiri Urgente (UPU), fiind suspectă de infectare, a agresat personalul medical și a fugit din spital, împreună cu copilul său.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: