Ministrul Sănătății: O mamă suspectă de COVID-19 a agresat medicii și a fugit din UPU, împreună cu copilul
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: O mamă suspectă de COVID-19 a agresat medicii și a fugit din UPU, împreună cu copilul

O femeie suspectă de infectare cu COVID-19 a agresat personalul medical din Unitatea Primiri Urgente (UPU) și a fugit din spital, împreună cu copilul său. Informația a fost anunțată joi, 12 martie, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Femeia este căutată de poliție.

„Vă rugăm să aveți încredere în personalul medical. Suntem alături și vrem să fiți sănătoși. Astăzi suntem în condiții deosebite și acționăm în favoarea pacientului. Nu vă supărați când vă impunem niște restricții, ca să nu infectăm alți pacienți. Ieri, o mămică care era caz suspect de COVID-19, nu a vrut să rămână în spital și nu ne-a oferit posibilitatea să examinăm copilul. A agresat medicii și a fugit din Unitatea Primiri Urgențe”, a anunțat directoarea Spitalului clinic municipal de boli contagioase pentru copii, Ludmila Bârcă.

Ministrul Sănătății a precizat că mama este, în prezent, căutată de poliție.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că, în prezent, sunt 30 de cazuri suspecte de coronavirus de tip nou, dintre care 9 sunt copii și restul adulți. Dintre acestea, 11 persoane, inclusiv două mame, sunt internate la Spitalul clinic de boli contagioase.

„Ieri am vorbit despre două cazuri în curs de confirmare – unul s-a confirmat, în cel de-al doilea caz am prelevat încă o dată probe, iar rezultatele vor fi anunțate pe parcursul zilei”, a precizat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății a mai precizat că cei patru pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt în dinamică pozitivă.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: