O parte din vaccinurile primite din România va ajunge în Transnistria
Full Article 2 minutes read

O parte din vaccinurile primite din România va ajunge în Transnistria

10% din fiecare lot de vaccinuri care va ajunge în Republica Moldova va fi transportat în stânga Nistrului. Precizarea a fost făcută de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, în cadrul ceremoniei de întâmpinare a donației oferite de România, care s-a desfășurat pe 27 februarie la Aeroportul Internațional Chișinău.

„Primii vor fi vaccinați medicii. Cine va fi primul vom decide luni. Avem 117 centre de vaccinare, vorbim de nivel raional. Vom avea o repartizare și pentru stânga Nistrului, deoarece din fiecare ajutor umanitar, 10% din cantitate este utilizată pentru stânga Nistrului”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Tatiana Zatîc a precizat că și o parte din cele 14.400 doze de vaccin AstraZeneca, care vor ajunge la Chișinău în perioada 28 februarie – 3 martie, prin platforma COVAX, va ajunge în Transnistria.

***

În Republica Moldova au ajuns primele vaccinuri împotriva coronavirusului. Lotul de 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost transportate din România cu o aeronavă SMURD. La aeroport au venit președinta țării Maia Sandu, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, precum și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: