„O să aplic legea”. Ala Nemerenco, supărată că autoritățile de la Orhei nu respectă decizia CNESP
Full Article 2 minutes read

„O să aplic legea”. Ala Nemerenco, supărată că autoritățile de la Orhei nu respectă decizia CNESP

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, critică decizia Comisiei Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) a raionului Orhei. Asta după ce CTESP a dispus ca școlile să activeze cu prezența fizică a elevilor. De asemenea, potrivit deciziei autorităților locale, nu se interzice nici evenimentele private și nici accesul în zonele de agrement.

„O să aplic legea și o să solicit instituțiilor statului să verifice legalitatea unor așa decizii primite de către membrii acestei comisii”, a spus ministra.

Potrivit șefei de la sănătate, la începutul săptămânii, raionul Orhei era în cod portocaliu care deja prevede anumite restricții.

„Pe parcursul săptămânii trecute în Orhei s-au înregistrat 128 cazuri și în doar câteva zile a acestei săptămâni numărul de cazuri s-a dublat. În fiecare zi Orheiul raportează cazuri de îmbolnăvire a cadrelor medicale”, a precizat Nemerenco.

În context, ministra precizează că hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publice (CNESP) sunt obligatorii pentru CTESP.

Amintim că pe 20 ianuarie, CNESP a aprobat noi restricții din cauza creșterii semnificative a numărului de cazuri cu Covid. Printre acestea se numără trecerea studiilor în regim online și obligativitatea prezentării Certificatului Covid în majoritatea spațiilor închise. Excepție fac magazinele, farmaciile, stațiile PECO ș.a.

Măsurile intră în vigoare pe 22 ianuarie sunt valabile până pe 20 februarie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: