O „Șansă” pentru Orhei. Alexei Lungu, liderul partidului apropiat lui Ilan Șor, a fost ales viceprimar
Full Article 3 minutes read

O „Șansă” pentru Orhei. Alexei Lungu, liderul partidului apropiat lui Ilan Șor, a fost ales viceprimar

Alexei Lungu, președintele Partidului „Șansă”, apropiat oligarhului fugar Ilan Șor a fost ales viceprimar al muncipiului Orhei. Informația a fost confirmată pe 8 septembrie de către Partidului „Șansă”.

Președintele partidului politic “ȘANSĂ”, Alexei Lungu, a fost ales viceprimar al Orheiului. Candidatura propusă de primarul Pavel Verejanu a fost susținută în cadrul ședinței Consiliului Municipal de către toți consilierii municipali prezenți, care au votat în unanimitate numirea lui Alexei Lungu în funcția de viceprimar”, se arată în comunicatul formațiunii.

Potrivit partidului, Alexei Lungu i-a „mulțumit lui Pavel Verejanu pentru încredere și a promis că va depune toate eforturile pentru a-și exercita cu demnitate noua sa funcție”.

Cum a apărut Partidul „Șansă”

După declararea neconstituționalității Partidului Șor, în locul său a apărut o altă formațiune politică, cu același nume – Blocul Ș.O.R., format din două partide necunoscute până atunci: Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei”. Anunțul despre crearea blocului a fost făcut de Ilan Șor, fostul lider al Partidului Șor.

Între timp, partidul „Ai noștri” a fost redenumit în Partidul Politic „ȘANSĂ”, iar în mai puțin de două săptămâni, la cârma partidului s-au succedat doi lideri. După câteva zile în care președintă a partidului a fost o oarecare Olga Ursatîi, noul președinte al partidului „ȘANSĂ” a devenit jurnalistul Alexei Lungu, menționează sursa.

De curând, mai multe bannere cu logo-ul partidului „ȘANSĂ” au împânzit țara. Mai mult, câteva pagini de Facebook au fost redenumite în „Șansă” și distribuie, sponsorizat cu bani, postări cu îndemnul „Crede în șansa ta!”.

Cine este Alexei Lungu

Alexei Lungu a lucrat timp de zece ani în cadrul trustului General Media Group – la Publika TV și, ulterior, la Prime TV, în perioada în care holdingul era controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc. El și-a încheiat activitatea în trustul deținut de Plahotniuc în 2019, la scurt timp după plecarea acestuia din țară.

Ulterior, Lungu s-a angajat în cadrul Societății cu Răspundere Limitată „Exclusiv Media”, afiliată fostului președinte al Republicii Moldova Igor Dodon. Compania deținea postul de televiziune NTV Moldova, care retransmitea postul tv „HTB” din Federația Rusă, producând și emisiuni autohtone, dar și alte instituții media afiliate Partidului Socialiștilor.

În 2022, Lungu a „aderat” la trustul media afiliat lui Ilan Șor, iar, în prezent, acesta moderează emisiunea „PULS” difuzată de Orizont TV, televiziune afiliată lui Ilan Șor, care a preluat mai multe programe ale postului TV6, licența căreia a fost suspendată la sfârșitul anului trecut de către Comisia pentru Situații Excepționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: