„O sectă”: Vlah o critică pe Sandu și PAS, la Congresul de la Comrat. Reacția Partidului Acțiune și Solidaritate
Full Article 2 minutes read

„O sectă”: Vlah o critică pe Sandu și PAS, la Congresul de la Comrat. Reacția Partidului Acțiune și Solidaritate

Irina Vlah vine cu noi acuzații în adresa președintei Maia Sandu și a partidului de guvernământ, PAS. Bașcanul Găgăuziei acuză autoritățile centrale că ar fi divizat societatea și că ar incita poporul Republicii Moldova împotriva Găgăuziei. Declarațiile au fost făcute de Vlah în timpul Congresului deputaților Autonomiei, care are loc în aceste momente la Comrat. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a respins acuzațiile Irinei Vlah drept „populiste”.

„Evenimentul de astăzi se desfășoară în condiții de mare tensiune politică la nivel național. (…) Pentru prima dată în toți anii de existență a Găgăuziei, guvernul central escaladează constant situația, provocând constant conflicte și incitând poporul moldovenesc împotriva locuitorilor autonomiei. Partidul PAS și președintele Sandu, care creează cu sârguință un cult al personalității din persoana sa, a împărțit societatea noastră moldovenească cu politica sa”, a declarat Irina Vlah.

NM a contactat pentru reacții autoritățile publice centrale de la Chișinău. În reacție, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a respins declarațiile bașcanului, iar purtătoarea de cuvânt a Președinției, Irina Gotișan-Sotnic, a refuzat să comenteze acuzațiile. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu au dat curs solicitării redacției, până la publicarea știrii.

„Sunt niște declarații populiste. Ceea ce face guvernarea astăzi este să păstreze pacea și liniștea, să înceapă recuperarea economică, să pună bazele independenței energetice a țării, să reformeze justiția și să unească societatea, din toate colțurile țării, în jurul aderării la UE”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

De menționat că Congresul deputaților de toate nivelurile și legislaturile din Găgăuzia continuă și la această oră, la Comrat. Aleșii locali discută despre relațiile dintre Autonomie și Chișinău. Evenimentul poate fi urmărit LIVE AICI.

Amintim că pe 23 mai, la Comrat, a avut loc o ședință a comitetului de organizare pentru desfășurarea Congresului. Decizia de a organiza un congres a fost luată la ședința Adunării Populare din Găgăuzia din 16 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: