O secție de terapie intensivă, destinată copiilor infectați cu COVID-19 va fi deschisă la Institutul Mamei și Copilului
Full Article 1 minutes read

O secție de terapie intensivă, destinată copiilor infectați cu COVID-19 va fi deschisă la Institutul Mamei și Copilului

La Institutul Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă, în care vor fi internați copiii confirmați cu infecția COVID-19, cu forme grave sau cu prezența altor comorbidități. O decizie în acest sens a fost luată la ședința directorilor instituțiilor medicale spitalicești pentru copii.

Potrivit Ministerul Sănătății, urmează ca Institutul Mamei și Copilului să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secției și asigurarea cu tot necesarul de echipamente și dispozitive medicale.

Totodată, în cadrul ședinței a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă, la nivel național. În acest sens, în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia, 50 de ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19”. Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.

Menționăm că timp de 6 luni, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 2073 de copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: