O ucraineancă, judecată în Moldova, după ce a încercat să plece din țară cu $395 000 și aproape €270 000
Full Article 1 minutes read

O ucraineancă, judecată în Moldova, după ce a încercat să plece din țară cu $395 000 și aproape €270 000

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul în privința unei femei de 45 de ani din Ucraina. Aceasta ar fi încercat să plece din Republica Moldova spre România cu circa 395.000 USD și aproape 270.000 EUR, ascunși printre lucrurile personale din valize.

Mai exact, la traversarea frontierei femeia a spus că nu are bunuri spre declarare. Iar, în timpul verificărilor, oamenii legii au găsit printre lucrurile personale din valize peste 395.000 USD și aproape 270.000 EUR.

Banii au fost sechestrați, iar ulterior aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată.

Urmărirea penală în acest dosar continuă, întrucât procurorii PCCOCS consideră că femeia face parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova.

Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: