O ucraineancă, judecată în Moldova, după ce a încercat să plece din țară cu $395 000 și aproape €270 000
Full Article 1 minutes read

O ucraineancă, judecată în Moldova, după ce a încercat să plece din țară cu $395 000 și aproape €270 000

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul în privința unei femei de 45 de ani din Ucraina. Aceasta ar fi încercat să plece din Republica Moldova spre România cu circa 395.000 USD și aproape 270.000 EUR, ascunși printre lucrurile personale din valize.

Mai exact, la traversarea frontierei femeia a spus că nu are bunuri spre declarare. Iar, în timpul verificărilor, oamenii legii au găsit printre lucrurile personale din valize peste 395.000 USD și aproape 270.000 EUR.

Banii au fost sechestrați, iar ulterior aceștia au fost transmiși Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, până la pronunțarea instanței de judecată.

Urmărirea penală în acest dosar continuă, întrucât procurorii PCCOCS consideră că femeia face parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în scoaterea banilor din Ucraina, prin Moldova.

Conform legii, contrabanda se pedepsește cu închisoarea de la 4 la 10 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: