Oamenii din prima linie. Pe timpul pandemiei, în Moldova a fost produs un film despre activitatea poliției și a lucrătorilor medicali (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Oamenii din prima linie. Pe timpul pandemiei, în Moldova a fost produs un film despre activitatea poliției și a lucrătorilor medicali (FOTO)

În Republica Moldova a fost produs un film despre persoanele care lucrează în situațiile de urgență. Documentarul „24 FRONTLINE” are trei episoade și redă munca de zi cu zi a lucrătorilor medicali din cadrul serviciului de ambulanță, precum și a polițiștilor.

Pe parcursul a 3 luni de filmări, echipa Front Line a urmat forțele de poliție și lucrătorii serviciului medical de urgență în munca lor de zi cu zi. În cele 3 episoade ale documentarului, au fost abordate subiecte actuale și problemele reale cu care se confruntă oamenii din prima linie, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, pe timp de pandemie și în afara acesteia.

Realizatorii proiectului și-au propus să combată stereotipurile existente și să creeze noi modele de comportament, pentru ca „peste ani, copiii să vrea din nou să fie medici, polițiști, pompieri”.

Proiectul este inițiat de Asociația Obștească „Filmul pentru Drepturile Omului” (FADO).

Primele 3 episoade ale formatului, a câte 48 minute fiecare, au fost produse cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Producătorii au ținut să sublinieze că opiniile exprimate nu prezintă în niciun caz punctul de vedere oficial al Uniunii Europene sau al PNUD.

Documentarul este subtitrat în limbile rusă și engleză.

NM este partenerul oficial al reality show-ului documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova „24 FRONTLINE”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: