„Oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire”. Michalko, despre noile numiri din justiție
Full Article 2 minutes read

„Oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire”. Michalko, despre noile numiri din justiție

În Republica Moldova este necesară o reformă a justiției adevărată, iar o schimbare în acest domeniu depinde de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția să servească intereselor particulare și să anuleze alegerile. Astfel a reacționat șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, la concursurile desfășurate în ajun de Consiliul Superior al Magistraturii.

x

„Înțeleg foarte bine că astăzi oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire. Speranțele că poate exista o schimbare în sistemul de justiție al Republicii Moldova depind de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția în Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc. Văzându-i să se întoarcă ridică îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție. Este necesară o adevărată reformă a justiției”, a scris Michalko pe pagina sa de Facebook.

Și premierul Ion Chicu s-a arătat indignat de decizia CSM de a o numi pe Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție și președintă a colegiului civil, comercial și de contencios administrativ. Șeful executivului și-a exprimat speranța că parlamentul nu va aproba această numire.

Amintim că, pe 28 iulie, a avut loc ședința CSM, în cadrul căreia Tamara Chișca-Doneva a fost desemnată președintă a CSJ, iar Vladislav Clima – președinte al Curții de Apel Chișinău. În 2018, Clima a dispus menținerea deciziei primei instanțe de a anula alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: