„Oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire”. Michalko, despre noile numiri din justiție
Full Article 2 minutes read

„Oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire”. Michalko, despre noile numiri din justiție

În Republica Moldova este necesară o reformă a justiției adevărată, iar o schimbare în acest domeniu depinde de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția să servească intereselor particulare și să anuleze alegerile. Astfel a reacționat șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, la concursurile desfășurate în ajun de Consiliul Superior al Magistraturii.

„Înțeleg foarte bine că astăzi oamenii pot simți un puternic sentiment de dezamăgire. Speranțele că poate exista o schimbare în sistemul de justiție al Republicii Moldova depind de desemnarea persoanelor cu o integritate indubitabilă în locul celor care au determinat justiția în Moldova să servească intereselor particulare, să anuleze alegerile etc. Văzându-i să se întoarcă ridică îndoieli cu privire la sinceritatea cuvintelor despre reforma sistemului de justiție. Este necesară o adevărată reformă a justiției”, a scris Michalko pe pagina sa de Facebook.

Și premierul Ion Chicu s-a arătat indignat de decizia CSM de a o numi pe Tamara Chișca-Doneva în funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție și președintă a colegiului civil, comercial și de contencios administrativ. Șeful executivului și-a exprimat speranța că parlamentul nu va aproba această numire.

Amintim că, pe 28 iulie, a avut loc ședința CSM, în cadrul căreia Tamara Chișca-Doneva a fost desemnată președintă a CSJ, iar Vladislav Clima – președinte al Curții de Apel Chișinău. În 2018, Clima a dispus menținerea deciziei primei instanțe de a anula alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: