Obligațiunile municipale emise de Primăria Ceadîr-Lunga, subscrise integral în câteva ore, cu sprijinul Victoriabank
Full Article 2 minutes read

Obligațiunile municipale emise de Primăria Ceadîr-Lunga, subscrise integral în câteva ore, cu sprijinul Victoriabank

Obligațiunile municipale emise de Primăria municipiului Ceadîr-Lunga au fost subscrise integral în prima zi de lansare a ofertei publice. Acest lucru reprezintă un succes notabil pe piața de capital din Republica Moldova, facilitat de sprijinul Victoriabank, care a fost intermediar financiar. 

Victoriabank a recepționat cereri de subscriere a obligațiunilor de la 11 investitori – persoane fizice și persoane juridice – care au acoperit volumul prevăzut în prospect, în valoare totală de 5 milioane lei. Cu acești bani, Primăria Ceadîr-Lunga planifică implementarea unui proiect de reabilitare a infrastructurii municipiului. Printre obiectivele proiectului se numără construcția de drumuri și trotuare, cu scopul de a facilita accesul ambulanțelor și serviciilor de urgență, contribuind astfel la siguranța traficului rutier.

Subscrierea obligațiunilor emise de Primăria Ceadîr-Lunga într-un timp atât de scurt demonstrează atractivitatea acestei oportunități de investiție. Faptul că investitorii beneficiază de o dobândă neimpozabilă pentru persoanele fizice, o rată flotantă ce protejează împotriva fluctuațiilor și posibilitatea de tranzacționare pe bursă reprezintă avantaje esențiale. Ne mândrim că, în calitate de bancă sistemică, Victoriabank a avut un rol activ în acest succes, demonstrând încă o dată angajamentul nostru pentru dezvoltarea pieței de capital din Republica Moldova”, declară Vitalie Corniciuc, Vicepreședinte Victoriabank.

Termenul inițial pentru subscrierea obligațiunilor a fost stabilit pentru 30 de zile calendaristice, însă succesul rapid al ofertei a permis închiderea anticipată, conform deciziei Primăriei Ceadîr-Lunga, și admiterea spre tranzacționare pe piața reglementată la Bursa de Valori a Moldovei.

Această emisiune de obligațiuni face parte dintr-un proiect inițiat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în cadrul programului de sprijin pentru Autoritățile Publice Locale în lansarea de obligațiuni municipale, finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Victoriabank a intermediat cu succes primele emisiuni de obligațiuni municipale din Republica Moldova, oferite de Primăria orașului Sîngera și Primăria municipiului Ceadîr-Lunga, iar noua emisiune subliniază angajamentul băncii de a sprijini proiectele de dezvoltare ale comunităților locale. Prin intermediul acestora, banca promovează responsabilitatea financiară și transparența în gestionarea fondurilor.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: