Octavian Țîcu – pretendent la alegerile prezidențiale. Va candida din partea Blocului „Împreună”
Full Article 3 minutes read

Octavian Țîcu – pretendent la alegerile prezidențiale. Va candida din partea Blocului „Împreună”

Ex-deputatul Octavian Țîcu este candidatul Blocului „Împreună” la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din toamna acestui an. Anunțul a fost făcut reprezentanții blocului politic în cadrul unui briefing de presă din 4 august. 

În cadrul unui proces inedit, democratic și unical în felul său, prin alegeri interne secrete și liber exprimate, cele patru partide din cadrul Blocului „Împreună” – Platforma DA, Partidul Schimbării, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Liga Orașelor și Comunelor, a adoptat decizia de a-l înainta pentru funcția de președinte al Republicii Moldova pe domnul Octavian Țîcu”, a declarat copreședintele LOC, Alexandru Bujoreanu.

La rândul său, prezent la briefing, Octavian Țîcu a spus: „Mulțumesc fiecăruia din liderii politici ai Blocului electoral pentru această susținere, fiecăruia care a votat ca eu să reprezint această formațiune în alegeri. Eu care sunt și rămân un unionist convins am ajuns să reprezint patru partide politice în care sunt deopotrivă unioniști și europeni și care ne asumăm plenar această agendă europeană, oferind cetățenilor Republicii Moldova perspectiva unui vor sigur și încrezător. De mâine începe o perioadă începe o nouă perioadă în viața noastră politică. O perioadă în care sper foarte mult să ne consolidăm pentru tot ceea ce înseamnă campania prezidențială și pentru a ne testa capacitățile în vederea pregătirii pentru alegerile parlamentare, care vor fi cu siguranță cel mai important exercițiu politic pentru viitorul Republicii Moldova: în a fi sau a nu fi în familia europeană”.

Precizăm că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 20 octombrie. Scrutinul se va desfășura concomitent cu referendumul constituțional privind integrarea europeană a Republicii Moldova.

Persoanele care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără:

– Maia Sandu (actuala președintă a țării);
– Tudor Ulianovschi (ex-ministru de externe în guvernul Filip);
– Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de interne);
– Vlad Filat (lider PLDM);
– Renato Usatîi (liderul formațiunii „Partidul Nostru”);
– Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru);
– Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general);
– Irina Vlah (ex-bașcan al Găgăuziei, lidera Platformei „Moldova”);
– Natalia Morari (jurnalistă);
– Vasile Tarlev (ex-premier);
– Victoria Furtună (ex-procuror anticorupție);
– Valeriu Pleșca (ex-ministru al Apărării);
– Alexandru Arseni (doctor în drept);
– Vasile Bolea (deputat neafiliat, candidatul Blocului „Victoria” creat de fugarul Ilan Șor);
– Ștefan Savițchi (vicepreședintele ALDE, candidat independent);
– Octavian Țîcu (istoric, ex-deputat).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: