Olesea Stamate, după rezultatul obținut de Veronica Dragalin: Procurori onești și profesioniști din PA vor avea mână liberă
Full Article 2 minutes read

Olesea Stamate, după rezultatul obținut de Veronica Dragalin: Procurori onești și profesioniști din PA vor avea mână liberă

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, a comentat rezultatele concursului desfășurat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru selectarea viitorului șef al Procuraturii Anticorupție. Fosta ministră a Justiției și-a exprimat speranța că, în cazul în care va fi promovată, Veronica Dragalin „va elibera” instituția de „procurorii compromiși”.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis să propună procurorului general interimar pentru numirea în funcție de procuror șef Anticorupție pe Veronica Dragalin, care a activat în ultimii ani în procuratura din SUA, investigând dosare de corupție mare. Deputata PAS Olesea Stamate a comentat decizia.

În cazul în care candidata va fi acceptată de procurorul general, sper că va reuși să facă ordine în Procuratura Anticorupție. Să avanseze pe investigarea dosarelor de rezonanță, inclusiv prin colaborarea cu oficiul procurorului european și cu procuraturile din alte state și să elibereze această instituție de procurorii compromiși, care încă mai sunt acolo și care nu vor mai rezista mult odată ce regulile de joc se vor schimba! Totodată, în Procuratura Anticorupție activează și procurori onești și profesioniști, care sper că se vor bucura că, de acum încolo, vor avea mâna liberă să facă tot ce le stă în puteri să-i atragă la răspundere pe marii corupți”, a menționat deputata PAS, fostă ministru al Justiției.

CSP a prezentat pe 7 iunie rezultatele finale ale concursului pentru funcția de șef al Procuraturii Anticorupție. Cel mai mare punctaj a fost obținut de către Veronica Dragalin, procuror federal al SUA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: