Omicron a ajuns și la Beijing. Ce măsuri au luat autoritățile înainte de Anul Nou chinezesc și de Jocurile Olimpice
Full Article 3 minutes read

Omicron a ajuns și la Beijing. Ce măsuri au luat autoritățile înainte de Anul Nou chinezesc și de Jocurile Olimpice

Autorităţile chineze au raportat, în data de 15 ianuarie, primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron detectat la Beijing, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă și în condițiile în care chinezii se pregătesc să întâmpine Noul An Lunar, eveniment care generează o intensă circulație, relatează Digi24.ro.

În afară de Beijing, China a raportat cazuri de transmitere comunitară cu varianta Omicron în cel puţin alte patru provincii şi municipalităţi – în oraşul nordic Tianjin, în provincia centrală Henan, în provincia sudică Guangdong şi în provincia Liaoning (nord-est).

Televiziunea chineză de stat a anunţat sâmbătă că a fost identificat un pacient cu varianta Omicron a noului coronavirus. Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată, precum şi locul său de muncă şi au colectat 2.430 de mostre pentru testare de la persoane care au legătură cu aceste două locaţii, conform unui oficial din districtul Haidian.

Zeci de curse aeriene internaţionale şi interne au fost anulate

He Qinghua, un reprezentant al Comisiei Naţionale chineze pentru Sănătate (NHC) a declarat că varianta Omicron a fost detectată şi la Shanghai, fără a preciza care este numărul persoanelor infectate sau dacă varianta a fost detectată la localnici sau la persoane care au venit din afara ţării. Oficialul chinez a spus însă că au fost identificate cazuri de infectare cu Omicron în 14 provincii chineze la persoane venite de peste hotare, fără a preciza însă despre ce provincii sau regiuni este vorba.

Autorităţile chineze au avertizat că varianta Omicron măreşte şi mai mult riscul de transmitere a bolii COVID-19, în contextul în care numeroşi chinezi se întorc din străinătate sau călătoresc dintr-o zonă în alta a ţării pentru a fi alături de cei dragi cu ocazia Noului An Lunar, sărbătoare ce începe la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile locale din multe părţi ale Chinei i-au sfătuit pe rezidenţi să nu-şi părăsească localitatea dacă pot evita acest lucru, iar zeci de curse aeriene internaţionale şi interne au fost anulate.

Oraşul chinez Anyang din provincia Henan a fost plasat marţi în lockdown şi a interzis circulaţia autovehiculelor private. Localitatea, cu o populaţie de aproximativ 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat 84 de cazuri de COVID-19 începând de sâmbăta trecută, când a fost depistată prima infectare.

Câte cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a raportat China de la începutul pandemiei

Într-un comunicat dat publicităţii, China raportează 165 de noi cazuri de infectare cu SAS-CoV-2 pentru data de 14 ianuarie, în scădere faţă de totalul de 201 cazuri înregistrate cu o zi înainte. Dintre noile infectări, 104 s-au transmis local, prin comparaţie cu 143 cu o zi înainte. Noile cazuri de transmitere comunitară sunt din Henan, Tianjin, Guangdong, Shaanxi şi Zhejiang. De asemenea, China a raportat şi identificarea a 25 noi cazuri de infecţii asimptomatice pentru data de 14 ianuarie, după ce în ziua anterioară anunţase 42 de infecţii asimptomatice. China clasifică cazurile asimptomatice în mod separat faţă de cazurile confirmate.

În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun nou deces din cauza COVID-19, așa că numărul total al victimelor pandemiei în China a rămas la 4.636. De la începutul pandemiei, China, țara unde s-au înregistrat primele cazuri de COVID, a raportat oficial 104.745 de cazuri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: