ONU: Peste 8 500 de copii au fost folosiți ca soldați în 2020
Full Article 2 minutes read

ONU: Peste 8 500 de copii au fost folosiți ca soldați în 2020

Peste 8.500 de copii au fost folosiți anul trecut pe post de soldați în conflicte armate pe cuprinsul globului și alți aproape 2.700 au fost uciși, potrivit unui raport ONU, scrie Digi24, cu trimitere la Reuters. Documentul conține date verificate despre abuzurile la care sunt supuși copiii prinși în mijlocul unor conflicte. 

Raportul anual al secretarului general ONU, Antonio Guterres, despre copii și conflictele armate conține informații privind uciderea, mutilarea și abuzarea sexuală a copiilor, răpiri sau recrutări, refuzul accesului ajutoarelor, precum și atacuri asupra școlilor și spitalelor.

Raportul a verificat diverse abuzuri asupra a 19.379 de copii în 21 de conflicte. Cele mai multe dintre acestea au fost comise în Somalia, Republica Democrată Congo, Afganistan, Syiria și Yemen.

Potrivit verificărilor, 8.521 de copii au fost folosiți ca soldați anul trecut, în timp ce alți 2.674 au fost uciși, iar 5.748 răniți în diverse conflicte.

Raportul include și o listă neagră care are scopul de a atrage oprobriul asupra părților din conflicte, în speranța că acestea vor lua măsuri pentru a proteja copiii. Singurele state-părți numite pe lista din categoria celor care nu au luat măsuri de protecție a copiilor sunt junta militară din Myanmar – pentru uciderea, mutilarea și violențe sexuale împotriva copiilor – și forțele guvernamentale din Siria – pentru recrutarea copiilor, uciderea, mutilarea și violențe sexuale împotriva copiilor, precum și pentru atacuri împotriva școlilor și spitalelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: