Opozantul rus Alexei Navalnîi, laureat al Premiului Dresda post-mortem. Cine îl va ridica
Full Article 2 minutes read

Opozantul rus Alexei Navalnîi, laureat al Premiului Dresda post-mortem. Cine îl va ridica

Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost laureat al Premiului Dresda post-mortem. Informația a fost raportată pe 4 aprilie de Deutsche Welle. Ceremonia de decernare va avea loc în orașul Dresda, Germania, pe 12 mai. Premiul va fi înmânat soției regretatului politician Iulia Navalnaya.

Premiul Dresda este acordat, anual, începând din 2010 persoanelor care au contribuit semnificativ la pacea și înțelegerea internațională. Laureații premiului au fost, printre alții, ex-președinte sovietic Mihail Gorbaciov și militarul Stanislav Petrov, care în 1983 a prevenit un potențial conflict nuclear între URSS și Statele Unite.

Decesul lui Alexei Navalnîi

Precizăm că Alexei Navalnîi, principalul critic al președintelui rus Vladimir Putin, a fost declarat mort pe 16 februarie. Acesta s-a stins din viață în închisoarea IK-3 din Siberia, unde era deținut din motive politice. Potrivit actului de constatare a decesului, întocmit de autoritățile ruse, Navalnîi ar fi decedat din „cauze naturale”. Politicianul a fost înmormântat pe 1 martie, la cimitirul „Borisov” de la Moscova.

Familia și echipa lui Alexei Navalnîi, lideri politici din întreaga lume, inclusiv de la Chișinău, și oameni de rând îl acuză pe președintele rus Vladimir Putin că l-a omorât pe disident. Iar Iulia Navalnaya a anunțat că va continua lupta soțului său și a promis să-l tragă la răspundere pe Putin și anturajul său pentru asasinatul politicianului.

Alexei Navalnîi avea doar 47 de ani. Vezi cine era Alexei Navalnîi și de ce a fost declarat principalul opozant rus AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: