Organizația GENDERDOC-M, replică pentru Dodon: „A recurs din nou la homofobie și transfobie”
Full Article 2 minutes read

Organizația GENDERDOC-M, replică pentru Dodon: „A recurs din nou la homofobie și transfobie”

Organizaţia GENDERDOC-M, care militează pentru drepturile lesbienelor, gay-ilor, persoanelor bisexuale și transgen din R. Moldova a venit cu o reacție de la declarația președintelui Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, privind interzicerea prin Constituție a căsătoriilor între persoanele de același sex. Într-un comunicat de presă, directoarea Centrului susține că socialistul urmărește infiltrarea fricii în electorat și manipularea alegătorilor.

Reacția vine după ce, în cadrul unei emisiuni din 27 aprilie, liderul PSRM a declarat: „În următoarele câteva săptămâni, PSRM va ieși cu o inițiativă de modificare a Constituției Republicii Moldova pentru a interzice legalizarea căsătoriei între persoane de același sex în Moldova și pentru a introduce răspunderea penală pentru PR a acestor lucruri. Și acest lucru nu este nou – atât Rusia, cât și Ungaria l-au inclus în constituțiile lor”.

Directoarea Centrului de Informații GENDERDOC-M Anastasia Danilova susține că Igor Dodon ar manipula, de fapt electoratul: „Din frica de a pierde puterea și accesul la resurse, Igor Dodon a recurs din nou la homofobie și transfobie, ca metode care funcționează bine pentru a câștiga popularitate la prețuri mici. Ultima sa declarație arată încă o dată necesitatea formării gândirii critice în societate, ajutând oamenii să evalueze politicienii în funcție de acțiunile lor pentru dezvoltarea țării și coeziunea societății, și nu conform declarațiilor populiste”.

Centrul de Informații GENDERDOC-M a adăugat că Igor Dodon a ales în calitate de inamic comunitatea LGBT și încearcă să se prezinte pe sine drept apărător al valorilor naționale: „Scopul acestor declarații este infiltrarea fricii în electorat și, ca urmare, manipularea lui în favoarea partidului pe care îl conduce. Asemenea declarații nu sunt făcute de reprezentanții PSRM în premieră. Este o tactică folosită în fiecare perioadă electorală sau/și criză politică în care socialiștii nu au argumente legate de activitatea lor sau de problemele economice și politice din Republica Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: