Ouă din Moldova, pe piața UE: un producător local deschide drumul exporturilor
Full Article 2 minutes read

Ouă din Moldova, pe piața UE: un producător local deschide drumul exporturilor

Un producător de ouă de consum, categoria A, din Republica Moldova a obținut dreptul de a-și exporta produsul pe piața din Uniunea Europeană (UE). Astfel, el a devenit primul producător din țara noastră care va exporta acest produs pe piața din UE. Informația a fost comunicată, pe 10 octombrie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Instituția a adăugat că operatorul a primit acest drept după ce a ținut cont și s-a aliniat la standardele riguroase ale UE. 

Agenția a anunțat că un producător, din Republica Moldova, de ouă de consum (categoria A) a obținut dreptul de a-și exporta produsul pe piața din Uniunea Europeană. Este vorba despre întreprinderea moldo-olandeză PB-NORD S.R.L., aflată în comuna Bleșteni din raionul Edineț. Astfel, operatorul a devenit primul producător din țara noastră care va exporta acest produs pe piața din UE.

Acesta a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe 8 octombrie curent.

Agenția a amintit că, în luna martie 2023, Republica Moldova a obținut dreptul de a exporta produse avicole în Comunitatea Europeană.

„Pe parcursul ultimilor doi ani, inspectorii ANSA, în cadrul controalelor oficiale, au evaluat și au oferit recomandări producătorilor de ouă pentru îmbunătățirea sistemului de creștere și întreținere a găinilor ouătoare. Acestea au stat la baza modernizării unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. Astfel, primul operator care a ținut cont și s-a aliniat la standardele riguroase ale UE a primit dreptul de a exporta ouă pe piața unică europeană. În rezultat, consumatorii din țara noastră, dar și consumatorii europeni vor avea acces la produse alimentare moldovenești inofensive și calitative”, a menționat Agenția.

Amintim că, pe 9 octombrie, ANSA a anunțat că pe piața Uniunii Europene au fost exportate primele loturi de carne proaspătă de pasăre (congelată) din Republica Moldova. S-a întâmplat după ce țara noastră, în aprilie 2024, a obținut dreptul de a exporta acest produs în Uniunea Europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: